Az ételrendelés trükkjei – rendelj, akár egy profi

Valljuk be, az ételrendelés az egyik leginkább kényelmes módja annak, hogy spóroljunk kicsit az energiánkkal, mégis fejedelmi fogásokat élvezhessünk. Egy átdolgozott hét után, a hétvége valamelyik napján jól eshet nem a konyhában tölteni az egész napot, hanem kényelmesen, a kanapén henyélve elfogyasztani egy finom ételt.

A jelen helyzetben, mikor az emberiség arra törekszik, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzen nagy közösségekkel, kifejezetten okos döntésnek is bizonyul, ha nem egy többméteres sorban állunk egy bevásárlóközpontban, hanem csak megrendeljük azt, amire szükségünk van. A következő blogposztban azokat a faktorokat szedjük össze, amelyek az ételrendelés amolyan íratlan szabályainak bizonyulnak. Hasznos trükkök, melyek betartásával mégjobb élmény lesz az ételrendelés.

ételrendelés bocsi viki

ételrendelés

Az egyik alapszabály az, hogy figyeljünk oda az időzítésre. Nagyjából kiszámítható az, hogy mikor éhezünk meg – ehhez, csak minimális önismeretre van szükségünk. Ha erre odafigyelünk, nem lesz negatív élmény az ételrendelés, hiszen nem kell majd bosszankodnuk éhesen, az utolsó pillanatra hagyva a rendelést. Kalkuláljuk be az időszakot, amikor enni szeretnénk, legyen szó akár ebédről, akár vacsoráról, bármilyen étkezésről. Válasszuk ki időben a megrendelni kívánt ételt, így a rendelés tökéletes időben érkezhet.

Kifejezetten fontos az is, hogy mennyire vagyunk pontosak a cím leadásakor. Sok ételrendeléssel foglalkozó hely esetében, csak telefonon van lehetőség rendelésre, így a címet, ahová az ételt vinni kell, csak diktálás útján tudjuk eljuttatni a kiszállítókhoz. Olyan kommunikációs csatorna ez, ahol könnyedén el lehet siklani egy hiba felett, ha például rossz a vonal, vagy egy hasonló hangzású számot egyik fél így, másik úgy ért.

A legjobb forgatókönyv az, ha online írjuk be a címünket egy adott felületen, ezzel lehetővé tesszük azt, hogy ellenőrizhessük a pontosságot. A megjegyzés rovatba is érdemes beírni, ha van valami hasznos megjegyzésünk a futár számára, például, ha a lift nem működik a házban. Ha az adategyeztetésnél pontosak vagyunk, annál gördülékenyebb folyamat lesz a kiszállítás.

Nem pusztán az adategyeztetés folyamata az, amelynek segítségével megkönnyíthető a futár dolga. Célszerű arra is figyelni, hogy a házunk, vagy lakásunk, a lehető legkönnyebben megközelíthető és látható is legyen. Családi házak esetében érdemes az ajtó előtti részen felkapcsolni egy villanyt, hogy egyértelmű legyen az üzenet a futár számára: ide várjuk az ételt.

Természetesen, ha nehéz egy adott hely megközelítése, legvégső esetben élhetünk a telefonos segítséggel, ahogy mondani szokás, ám sokkal jobb az, ha a végcélhoz vezető út, jól megközelíthető, jól látható a házszám, nyitva van a kiskapu és egyéb figyelmességek.

Végezetül, fontos kiemelni egy megosztó témát is, ez pedig nem más, mint a borravaló kérdésköre. Sokan úgy vannak vele, hogy felesleges plusz pénzköltésnek tartják, ám egy kifejezetten kedves és nagyvonalú gesztusról van szó, amely jól tud esni a saját lelkünknek, a sok kicsi sokra megy elve alapján pedig hasznos a futárnak is.

Kicsi, ám annál inkább kedves gesztusról van szó, melynek gyakorlásával a napi jó cselekedetek oszlopba is strigula kerülhet. Nem szükséges hatalmas borravalót adnunk, de ha a végösszeg nem kerekre végződik, akkor kifejezetten gavallérok vagyunk, ha az átnyújtott pénzből nem várjuk el a visszajárót. Az ételrendelést tehát nem pusztán hatékonyan, de ezzel együtt még elegánsan is véghez lehet vinni.