Cikksorozatunk olyan egyszerű, könnyen beszerezhető házi praktikák és szerek bemutatására vállalkozik, mellyel megkönnyíthetjük a háziasszonyok és a takarítás problémáival küzdők életét!

Első cikkünkben a szódabikarbónával foglalkozunk, mely valóban egy igazi, régóta ismert házi csodaszer! Hogy miért is olyan kiemelkedő csodaszer a szócikkünkből megtudhatod, hogyan hasznosíthatod a szódabikarbónát takarítás közben:

  1. Szépségápolási felhasználás: hetente egyszer-kétszer moss fogat étkezési szódabikarbónával a normál fogmosás előtt (vagy keverd össze egy kis himalájai sóval, így még komplexebb hatást érhetsz el), és megelőzheted a fogak elszíneződését, a fogkőképződést, és még a leheleted is frissebb lesz!
  2. Szagtalanításra: A cipőd orrába helyezz el egy kanál szódabikarbónát, majd hagyd egész éjjel állni benne. Reggel öntsd ki és töröld át egy nedves ruhával (vagy ki is moshatod a cipőt), így garantált lesz a szagtalan lábbeli 🙂
  3. Dohos tárgyak, könyvek kellemetlen szagát is eltünteti, egyszerűen tedd be ezeket egy nagy zsákba, hints rájuk egy nagy adag szódabikarbónát, majd hagyd így állni a zsákot kb. 1 hétig. 1 hét után kiszedve és leporolva a tárgyakat, kellemetlen szag nélkül foglalhatják el régi helyüket!
  4. Kiváló súrolószer! Szórjuk a koszos, foltos, vízköves felületre a szódabikarbónát. Vizezz be egy szivacsot és kezdd el dörzsölni a piszkos felületet. Jó alaposan dörzsöld át, így a szappanmaradékok és egyéb lerakódások karcolás nélkül eltűnnek majd! Végül öblítsd le alaposan tiszta vízzel.
  5. Ecettel együtt kiváló folteltávolító szer, még  a makacs és kényes foltok terén is megállja a helyét!

6. Zsírtalanításra is használhatod mosogatás közben, akár a meglévő mosogatószeredbe keverve.

7. A hűtő kellemetlen szagát is elveszi, egy kis tálba tegyél szódabikarbónát és helyezd a hűtő egyik zugába.

8. Enyhe, kíméletes fertőtlenítő hatása is van a szódabikarbónának, ezért bármilyen felületet vagy tárgyat átmoshatsz , letörölhetsz tömény szódabikarbónás vízzel.

Az étkezési és a háztartási szódabikarbóna egyaránt használható a fenti célokra, a háztartási azonban nem alkalmas étkezési célokra. A háztartási szódabikarbónát erősebb hatása miatt előnyben részesíthetjük a takarítások során. Felhasználása sokrétű, fenti példákon kívül még bármilyen ötletes módon alkalmazható.