Megfelelő téli gumi kiválasztása

A téli gumik megfelelő kiválasztása egy igen komplex és nagy odafigyelést igénylő feladat. Ugyanúgy ahogyan a ruháinkat cserélgejük a nyári vagy a téli időszakokban, úgy az autó kerekén is ez a helyzet áll fenn. Viszont nem elégszer tudjuk hangsúlyozni, hogy több szempontot is figyelembe kell vegyünk, mielőtt a nyári időszak végén kiválasztjuk a megfelelőt ami a kerekeket illeti. Megmutatjuk, melyek azok a tényezők amelyekre oda kell figyeljünk a téli gumik felrakásánál.

Az első és legfontosabb szempont az, hogy tudjuk, mekkora méretre van szükségünk, ugyanis ez lesz a legelső dolog ami a szervízben kérdezni fognak tőlünk, vagy ez alapján kell gumikat rendelnünk online. Fontos tisztában lennünk azzal, hogy mind téli és mind nyári gumi tekintetében a méret ugyanakkora amekkora az autónkra megfelel. Ha nem tudjuk pontosan a méreteket mert mondjuk az autót most vettük az előző tulajdonostól, és nyári gumi van az autón, semmi gond, a nyári gumin figyeljük meg a mm jelző mélyedéseket.

Ha már tisztában vagyunk a méretekkel, akkor a másik fontos tényező, hogy átgondoljunk, milyen típusú utakon fogjuk az autónkat használni, ugyanis az újonnan felszeretlt téli gumikat ez alapján érdemes kiválasztani, vagy legalábbis fontolóra venni. Ez alatt azt értjük, hogy más szempontoknak felel meg egy olyan autós aki városon belül utazik, vagy más az amikor letakarított utakon vezetünk a munkahely és otthonunk közt, de az is más amikor valaki napi szinten több kilométert tesz meg hegyes, völgyes, akár erdős területen, extrém körülmények között.

A legkevésbé strapabíró téli gumikat, az autópályás közlekedéshez célszerű választani, az út tisztasága miatt. Ezt nagyban befolyásolja az is, hogy egy adott személy mennyit használja a kocsiját a téli időszakban. Amennyiben sokat, életvitelszerűen és napi szinten kilométereket autózunk, érdemes fontolóra venni a prémium minőségű téligumi beszerzését. Ha viszont a városi vezetés az, amely a napi életvitelünket fogja kitölteni, akkor célszerű az ár-érték arányra odafigyelnünk, és esetleg egy olcsóbb megoldást találni.

Nagyon fontos az is, hogy a szervízben, boltban vagy az online felületen, tudjunk kérdezni, és kapjunk megfelelő információkat. Egy hozzáértő szakember a létező legjobb válaszokat képes adni nekünk téli gumi kapcsán, de fontos azzal is tisztában lenni, hogy mit is szeretnénk tudni az adott témában.

Ha tisztában vagyunk vele, hogy mennyit használjuk személyi autónkat egy adott időszakban és hogy milyen utakon használjuk, szinte már nyert ügyünk van. Ezekből az információkból ugyanis könnyen ki lehet következtetni azt, hogy nagy vonalakban melyik típusú téli gumi az, amely számunkra megfelelő lesz, jó esetben pedig kapunk erre választási lehetőségeket, melyeket fontolóra vehetünk, az eladó partner tanácsa alapján. A végső döntés pedig, történjék bármi, az Ön kezében lesz, nem veszi ezt el Öntől senki.

Végül, de nem utolsó sorban pedig fontos megemlíteni azt, hogy gyakran költség mentési szempontból azt a módszert alkalmazzák sokan, hogy az autó felén nyári, a meghajtást végző kerekeken pedig az adott évszaknak megfelelő, téli gumi van. Ez nagy hiba, ugyanis jelentősen roncsolja az autót. Ha cserélünk, mindenképpen legyen teljes a csere.

 

Eladó használt Audi A6, használt BMW i3, Autó ápolás, használt mercedes, Tesla, Jakuzzi ár és mobil pezsgőfürdők

eladó használt Audi A6
eladó használt BMW i3
autó ápolás autofejlesztes.hu
eladó használt passat
Autószervíz Budapest
import autók
vw chip tuning
eladó használt mercedes
eladó tesla
Jakuzzi ár, mobil pezsgőfürdők
Eladó használt Audi A6, használt BMW i3, Autó ápolás, Tesla, használt mercedes, jakuzzi ár és mobil pezsgőfürdők