Foltok éktelenkednek a kedvenc szőnyegen, és nem tudja, mit lehetne kezdeni vele? Az évek múlása meglátszik a szőnyegeken és szeretné, ha ismét új állapotban szolgálnák azok otthona kényelmét? A szőnyegtisztítás a 13. kerület területén is megvalósítható profik segítségével, mindössze a megfelelő szakembereket kell megtalálnia erre a célra.

Ha a lakásban előforduló textíliák kerülnek szóba, akkor a legtöbb strapának kétségtelenül a szőnyegek vannak kitéve. Még ha gondosan oda is figyelünk arra, hogy a cipőket levessük, a mindennapi használat és a szennyeződések előbb vagy utóbb biztosan viseltesnek mutatják a szőnyegeket. Helyiségtől függetlenül fontos pedig, hogy kiváló állapotban legyenek azok, hiszen ezen az összkép és a tisztaság múlhatnak.

A rendszeres, alapos és persze megfelelő szűrővel ellátott porszívózás természetesen elmaradhatatlan, melyet legalább hetente háromszor érdemes elvégezni. A tapasztalatok azt mutatják azonban, hogy ez legtöbbször nem bizonyul elégnek, s ha hosszabb időn keresztül is kifogástalan állapotban szeretnénk tudni a féltett szőnyegeket, akkor bizony érdemes a szőnyegtisztításra is kiemelt figyelmet fordítani.

Kisebb foltok esetén bevethetjük a házi praktikákat, de ha a teljes szőnyeg áttisztítása válik aktuálissá, akkor célszerű profikra bízni a feladatot. A szőnyegtisztítás a 13. kerület területén is lehetséges szakszerű gépek használatával, melyeknek köszönhetően még a legmélyebbre beszívódott foltok is tökéletesen eltávolíthatóak, s a textília anyagtól függetlenül úgy fog kinézni, mint újkorában.