Amennyiben alapos szőnyeg takarításra vágyik, akkor érdemes szőnyegtisztító szolgáltatásunkat választania. Cikkünkben részletezzük, hogy miért.

A háziasszonyok sok esetben azt gondolják, hogy a szőnyeg takarítás abból áll, hogy kiporszívózzák a szőnyeget, esetleg valamilyen vizes ronggyal áttörlik a felső felületét. Ez azonban nem pusztítja el azt a port és piszkot, amely a szőnyeg mélyében rejtőzik, csupán a felszíni porréteget képes eltávolítani, így tehát nem nevezhetjük teljesen tisztának a szőnyeget. A szőnyeg takarítása pedig nagyon fontos, hiszen a poros, piszkos szőnyeg akár egészségügyi problémákat is okozhat. A háziasszonyok egyébként az után jönnek rá, hogy mennyire piszkos is a szőnyeg, miután egyszer kipróbálták a mély takarítást, vagyis miután egy szőnyegtisztító eljárással próbálkoztak. Igen, sokszor a piszkot addig nem is vesszük észre, amíg el nem kezdjük takarítani.

A szőnyeg takarítás otthon azért is nehézségekbe ütközik, mert otthoni eszközökkel a mélytakarítást alapos mosással tudjuk elérni. A vizes szőnyeg megszárítása nagyon nehéz, még nyáron is. Egy vastag szőnyeg esetén szinte lehetetlen. Bár tapintásra száraznak érezzük, valójában a szőnyeg belseje gyakran nedves marad. Ez azt eredményezi, hogy a kimosott szőnyeg bedohosodik mire ténylegesen megszáradna és kellemetlen szaga lesz. Így a mélytisztítást nem ajánlatos helyettesíteni házilagos szőnyeg mosással.

A szőnyeg takarítás csakis egy profi céggel és a profi gépekkel lehetséges, hiszen csak a megfelelő eszközökkel lehet eltávolítani a koszt a szőnyeg belsejéből. Ami nagyon fontos, hogy olyan céget kell választania, akik a megfelelő szakértelemmel rendelkeznek, akik értenek az anyagokhoz és a vegyszerekhez, hiszen nem mindegy, hogy milyen szőnyegre milyen vegyszer kerül. A szakmai háttér rendkívül fontos, ennek hiányában akár tönkre is lehet tenni egy szőnyeget. A precíz munkavégzés a speciális technológiával karöltve, a megfelelő szakmai háttérrel azonban tökéletes eredményt hozhat. Biztosítani tudjuk, hogy cégünk csakis a megfelelő vegyszerekkel dolgozik és egy már sokszor tesztelt munkafolyamatot követ, ami eddig mindig bevált. A tőlünk kikerülő szőnyegekben nem marad vegyszer, nem kell attól tartania, hogy allergiás reakciókat vált ki a visszakapott szőnyeg.

Reméljük, hogy munkánkkal Ön is meg lesz elégedve, és hogy ez után már többször választja a mélytisztítást.