A rongyszőnyeg tisztítása nem egyszerű feladat, hiszen általában ezek a szőnyegek vastagabbak, és úgymond több rétegűek, tehát a por és a piszok nem csak a felszínen van, hanem egészen a szőnyeg belsejéig jut – onnan pedig már nem egyszerű eltávolítani. Sajnos a házi praktikák sok esetben nem elegendőek, hogy egy tökéletesen tiszta szőnyeget érjünk el egy takarítás után, nagyobb szőnyegtisztító berendezésekre pedig általában nincs pénzük az embereknek, és azokat felesleges is lenne megvásárolni, hiszen nem tudnák a teljesítmény tökéletesen kihasználni.

A szőnyeg tisztításának a nehézsége abban is rejlik, hogy a különféle típusú és anyagú szőnyegeket más-más géppel lehet tökéletesen tisztává varázsolni, erre pedig otthon nem sokaknak van lehetősége. Egy profi cég azonban, akik szőnyegtisztítással foglalkoznak, már könnyedén, a megfelelő módon tudja kitakarítani a szőnyeget, akár a rongyszőnyeget is.

A rongyszőnyeg tisztítása akár 24 óra alatt elvégezhető, és a folyamat nem az Ön házában történik, hanem a mi cégünkben, tehát nem kell nagy portól és felesleges felfordulástól tartania. A rongyszőnyeg tisztítása is egy komoly átnézéssel kezdődik, amelyet a porolás követ. Ekkor már sokkal jobban láthatóak azok a felületek, amelyek komolyabb tisztítást igényelnek, és az is, hogy melyik típusú takarítási módszerre lesz szükség. A rongyszőnyeg tisztítása kizárólag olyan anyagokkal és gépekkel történik, ami nem roncsolja a rongyszőnyeg minőségét, nem koptatja a színét, de mégis egy nagyon komoly tisztítást végez raja. A rongyszőnyeg tisztítása folyamán figyelünk arra, hogy az anyag olyan körülmények között váljon tisztává, amelyek nem hatnak rá károsan. A tisztítószerek kíméletesek és a szárítás is az.

Elég csak 24 órára nélkülözni a rongyszőnyeget, és azt olyan tisztán kapja vissza, mint újkorában.